Hitta Kärlek
be2


Åldersfixering!

Är vi åldersfixerade eller hur är det egentligen? Tänker vi på åldern när vi skall träffa någon eller letar vi efter vår rätta partner? Sitter verkligen åldern i siffran?


Tänker vi på åldern när vi letar efter vår partner? Det gör vi nog, men det är också lite olika beroende på i vilken ålder man befinner sig i när man söker efter en partner. Annars är det självklart högst personligt vad man tycker.

En partner i samma ålder eller inte
Är vi i en ålder kring 20-25 år försöker de flesta nog att hitta en partner i samma ålder. När vår ålder sedan ökar förändras det lite med att man både söker åt det yngre och äldre hållet med + - några år hit och dit. När vi blir äldre förändras även synen på vad man ser hos sin partner, det såkallade "utseendet" ligger inte lika högt på listan utan det är mer "personliga egenskaper" som tar mer plats. Självklart söker man även efter attraktion men inte riktigt på samma sätt.

Sverige är lite åldersfixerat
Tyvärr är vi nog mer åldersfixerade i Sverige än utomlands. I England och USA finns det till exempel specifika hemsidor där kvinnor söker yngre män och män söker äldre kvinnor. De flesta reagerar nog när de ser en mycket äldre person ihop med en mycket yngre person. Men varför gör vi det? Vem har bestämt vad som är rätt eller fel? Ingen så klart!

Victoria Milan
ElitsinglarSitter verkligen åldern i siffran?
Åldern sitter inte i själva siffran - utan hur vi är personligen. Det finns ju personer i 20 årsåldern som beter sig som 40 åringar och det finns personer i 50års åldern som beter sig som 30åringar...ja ni fattar nog vad vi menar. Det viktigaste är att de som träffar en äldre eller yngre person inte tänker på åldern utan tänker på personen i fråga.

Strunta i vad andra säger
Ni som inte tänker på åldern eller faktiskt är ihop med en äldre eller yngre person stöter säkert på patrull på lite olika håll. Skit i vad andra säger och bara kör på! Som par har ni redan ältat dessa frågor fram och tillbaka, vad händer när en av oss blir äldre, vad händer när en av oss inte längre orkar resa, vad händer när en av skall gå i pension etc...

Planera inför framtiden
För er som inte har tagit upp frågorna om vad som händer när ni är i olika skeden av ert liv - gör det definitivt. För en dag kommer ni dit varken ni vill eller inte. Man har lite olika mål när man är 20 och när man är 40 år - befinner ni er på samma våglängd och har lika värderingar med de viktigaste sakerna i era liv? Barn, hus, resor, arbete, mål m.m - då har ni en bra start.

Go for it!
be2 - registrera dig gratis!
Victoria Milan

2009 © tillsammans.se | Sekretesspolicy | Sitemap
Top